Werkwijze

Ik werk als barefoot paardadviseur. Dat betekent dat ik natuurlijk bekapper ben, maar er zit veel meer aan vast. Want een hoef is een graadmeter van hoe je paard, pony, shetlander of mini ervoor staat. Er is veel af te lezen aan een hoef. Functioneert hij optimaal, doet hij wat hij moet doen? Of merk je dat er wat gevoeligheden of problemen zijn?

Ik neem graag extra de tijd tijdens een eerste kennismaking. Een intakegesprek van een kwartier zonder extra kosten hoort erbij. Ik wil alles weten over het verleden van het paard, wat er nu speelt en wat de verwachtingen zijn.

Tijdens het werken met paarden staat bij mij paardvriendelijkheid voorop. Ik wil graag dat een paard zich bij mij op zijn gemak voelt en daar doe ik mijn best voor. Ik neem ook tijdens het bekappen de tijd. Ik zie het als een samenwerking met het paard, maar ook met de eigenaar. Ik vind het belangrijk dat jij weet waar ik mee bezig ben, en hoe jij je paard zo optimaal mogelijk kunt ondersteunen. 

Een gezonde hoef is natuurlijk het doel dat we hebben. Maar wat is een gezonde hoef? Dat is in principe een hoef die over allerlei verschillende ondergronden kan lopen zonder problemen, ook vele kilometers. De gezondheid van een hoef heeft met veel factoren te maken. Om een gezonde hoef te hebben moet je ook een gezond paard hebben.

Ik heb daarom een uitgebreide, holistische benadering van de hoef. Ik kijk naar zaken als voeding, huisvesting, (vrije) beweging en hygiëne. Zit het paard goed in zijn lijf, hoe is zijn bespiering? Veel komt van bovenaf naar de hoef toe. Zelfs de manier waarop een paard gereden wordt, of de ligging van het zadel, heeft invloed op de hoeven. En scheefheden in de hoef kunnen uit het bewegingsapparaat komen. 

Daarom kijk ik naar het totaalplaatje. Een gezonde hoef aan een gezond paardenlijf is mijn motto. In mijn opleiding Barefoot Paardadviseur heb ik alles over paarden geleerd. Anatomie, gedrag, bewegingsleer, het belang van goede voeding en nog veel meer. Op deze manier hoop ik bij te kunnen dragen aan het welzijn van jouw paard. Ik heb kennis over het natuurlijk gedrag van paarden en ik werk met positieve bekrachtiging. Ik gebruik nooit verdoving of een praam, want ik ben ervan overtuigd dat met rust en samenwerking goede resultaten te behalen zijn.

Bij het natuurlijk bekappen is alles wat ik doe te verklaren. Hoe een hoef functioneert, evolueert en hoe je hem goed kan houden en hebben. Elke hoef is weer anders en vertelt zijn eigen verhaal. Ik kijk naar de hoef, en volg de hoef. De hoef laat mij zien wat ik moet doen. Ik vertel je tijdens het bekappen graag alles over wat ik doe. Want hoe meer jij weet over hoeven, hoe beter!


Unique Horn verzorgingslijn verkrijgbaar bij de Hoefbode

De Unique-horn hoefverzorgingslijn is speciaal ontwikkeld ter ondersteuning van een goede hoefgezondheid, sterke stralen en strakke witte lijnen bij paarden, pony’s en ezels. De Unique-horn hoefverzorgingsproducten kunnen worden ingezet bij zachte stralen, rotstraal, problemen met de witte lijn, schimmel in de hoeven en te natte hoeven. Bovendien wil je als paardeneigenaar bovenstaande hoefproblemen graag voorkomen. Ook dan biedt Unique-horn uitkomst.

Hoewel elk Unique-horn hoefverzorgingsproduct op zichzelf effectief kan worden ingezet, is het wanneer nodig mogelijk om de verschillende producten in combinatie met elkaar te gebruiken voor een nog beter effect.